Skip to content
 

Over bpost

E-bikes zijn een uitkomst voor iedereen die op een duurzame manier van en naar het werk wil reizen. Met een elektrische fiets sta je niet in de file, bespaar je een hoop brandstofkosten en reis je bijna CO2 neutraal. En daarnaast is een fiets van de zaak is een gewilde secundaire arbeidsvoorwaarde. Voor bpost, het grootste postbedrijf van België, genoeg redenen om met een fietsplan via Noord te starten.


Stijgende brandstofprijzen

“Met de stijging van de brandstofprijzen, waren we op zoek naar alternatieve manieren van transport voor onze medewerkers,” vertelt Rudi Gijsen, Manager Events & Employee Benefits bij bpost. “We waren al bekend met Noord en gingen in gesprek over de mogelijkheden. Die bleken bijzonder interessant.”


Fiscale voordelen

Lange tijd was er in België namelijk geen mogelijkheid om als particulier een e-bike te huren, maar zakelijk via Noord kon dit wel. Noord had daarmee een unieke positie veroverd in de Belgische mobility markt. Daar komt bij dat zakelijk leasen financieel aantrekkelijk is voor zowel de werkgever als de werknemer. Zo bepaalt de werkgever zelf in hoeverre hij (belastingvrij) bijdraagt en zijn kosten volledig aftrekbaar. Ook kan een fietsplan gecombineerd worden met kilometervergoeding. Betaalt de werknemer de leasekosten (deels) zelf? Dan kunnen ze de kosten volledig inruilen met het brutoloon. Daar hadden de medewerkers van bpost wel oren naar. Rudi Gijsen: “Een groot deel van onze medewerkers maakt nu gebruik van het fietsplan via Noord. Ze fietsen dagelijks naar kantoor en profiteren daarmee van alle voordelen die een e-bike biedt, zonder in één keer een grote investering te moeten doen.”


Toekomstplannen

Rudi hoopt dat bpost en Noord nog lang samen blijven werken. “De e-bike is niet alleen een goed alternatief voor de hoge brandstofprijzen. Door vaker de fiets te pakken krijgen we meer beweging, wat bijdraagt aan een betere gezondheid”.

“Een e-bike aanschaffen lag niet binnen mijn budget. Maar door de Noord via mijn werkgever te leasen, kan ik mijn auto vaker laten staan en profiteer ik van financiële voordelen.”
X