Skip to content
 

Over Odion

Odion helpt volwassen en kinderen met een beperking om iedere dag zo fijn mogelijk te maken. Dit doen ze in de vorm van ondersteunende zorg, behandelingen en dagbesteding op de 67 locaties in Noord-Holland en bij mensen thuis.

De uitdaging

Voor Odion is mobiliteit erg belangrijk. Wanneer er bij iemand ambulant zorg verleend moet worden, is het fijn als er snel hulp in de wijk kan zijn. Maar ook wanneer medewerkers ze een boodschappen moeten doen of ze een blokje om willen tussen de werkzaamheden door, is het van belang dat er altijd een vervoermiddel op de stoep staat.

Personeelsadviseur Chanice Ralf van Odion vertelt over de uitdaging: “Als organisatie zochten we naar een manier om de mobiliteit van onze collega’s te verbeteren en verduurzamen. Met het oog op de oplopende brandstofprijzen, kwam er meer aandacht voor alternatieve vervoersmiddelen. Ook willen we graag een gezonde organisatie zijn en besteden we aandacht aan vitaliteit, dus een e-bike paste goed in dat plaatje.”

Samenwerking

Odion kwam uit bij Noord en stelde e-bikes beschikbaar op verschillende locaties. De medewerkers kunnen ze vanaf hier gebruiken als ze de deur uit moeten. “Zo’n fietstocht is niet alleen gezond, maar geeft je ook weer nieuwe energie,” vertelt Chanice. “En daarnaast is het voor de organisatie financieel aantrekkelijk, omdat we hiermee de reiskosten verlagen.”

Naast de financiële en duurzame aspecten, heeft het zakelijke leaseplan volgens Chanice nog meer voordelen. “Vanuit Noord hebben we een vaste contactpersoon waarmee we snel kunnen schakelen. Bijvoorbeeld als er een e-bike gerepareerd moet worden of we vragen hebben over het gebruik van de fietsen.”

Toekomst

Als het aan Chanice ligt, blijft Odion het gebruik van de e-bikes stimuleren. “We zijn erg blij met de samenwerking en het feit dat Noord met ons meedenkt. We gebruiken nu bijvoorbeeld het Smart Lock systeem, waarmee de e-bikes digitaal ontgrendeld kunnen worden. Mochten we toch weer willen overstappen op een normaal slot, dan kan dat gewoon. Dit toont aan dat Noord maatwerk biedt. Hier kunnen we alleen maar enthousiast over zijn.”

Klantcase Bpost

di 3 jan

Klantcase Bpost
Klantcase Nederlandse Spoorwegen

di 3 jan

Klantcase Nederlandse Spoorwegen
Klantcase Baker McKenzie

di 3 jan

Klantcase Baker McKenzie
X

Warning: Undefined array key "content" in /www/ridenoord_810/public/wp-content/themes/noord/template-parts/layout/overlay.php on line 16